(+40) 0743 304 105 safe.travel20@gmail.com

Termeni și condiții de utilizare ale site-ului

1. Definiții și Termeni de utilizare

Site-ul www.safe-travel.ro , denumit in continuare ca și “Site-ul” , este proprietatea Companiei Safe Travel, denumită în continuare ca și “Compania“.

Serviciile oferite de către Companie, inclusiv prin intermediul Site-ului, asigura clienților sai rezervarea de bilete de călătorie pentru transport internațional de persoane din România către alte tari din Europa sau din Europa către România. Compania este răspunzătoare doar pentru serviciile de rezervare a biletului solicitat de client, Companiile Transportatoare fiind exclusiv și în totalitate responsabile pentru respectarea datelor curselor, calitatea serviciilor, starea și aspectul mijloacelor de transport, dar și pentru siguranța și securitatea clienților pe întreg parcursul curselor.

Clienții sunt persoanele fizice sau juridice care apelează la Serviciile Companiei pentru a rezerva bilete de transport internațional de persoane.

Utilizatorii sunt persoanele care accesează Site-ul Companiei în scopul informării cu privire la opțiunile curselor de transport internațional de persoane.

Textele din cadrul Site-ului sunt totalitatea informațiilor conținute de toate paginile web ale site-ului www.safe-travel.ro (texte, fotografii, videoclipuri) și au un caracter pur informativ, acestea nereprezentând obligații asumate de către Compania Safe Travel și Companiile Transportatoare cu care aceasta colaborează.

Companiile Transportatoare sunt persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice care operează curse internaționale de transport pentru persoane (din România către alte țări din Europa sau din Europa către Români) care au un contract de colaborare cu Compania, în baza căruia Compania operează rezervări de bilete pentru cursele acestora.

Rezervarea presupune parcurgerea următorilor pasi :

  • Clientul contactează Compania prin intermediul numerelor de telefon, adreselor de email sau formularelor de contact menționate în cadrul Site-ului.
  • Clientul precizează Companiei detaliile călătoriei dorite : adresa sau codul poștal al locului de plecare, adresa sau codul poștal al locului de sosire, data sau intervalul datelor de plecare dorite, data sau intervalul datelor de sosire dorite, detalii suplimentare importante pentru client (exemplu : greutate bagaje, transport pană la adresă, nivel confort oferit de mijlocul de transport etc).
  • Compania, în funcție de cerințele Clientului (precizate anterior) și în funcție de disponibilitatea Companiilor Transportatoare, îi prezintă Clientului opțiunile de transport pe care le are la dispoziție (telefonic, via email sau alte programe sau aplicații de comunicare).
  • Clientul are posibilitatea de a alege una dintre opțiunile prezentate de Companie sau poate renunța la serviciile Companiei.
  • În cazul în care Clientul a confirmat rezervarea uneia dintre opțiunile primite, Compania Safe Travel confirmă Companiei Transportatoare rezervarea biletului respectiv, moment din care devine exclusiv răspunzătoare de serviciile oferite Clientului.
  • Odată ce Clientul a confirmat rezervarea uneia dintre opțiunile primite, acesta are obligația de a se prezenta la data, ora si locul stabilit pentru plecarea în cursa rezervată.
  • Clientul care a făcut o rezervare prin intermediul Companiei Safe Travel, va plăti contravaloarea biletului direct la Compania Transportatoare răspunzătoare, în momentul plecării cursei respective.

2. Acceptarea Termenilor și Condițiilor

Compania Safe Travel își rezervă dreptul să opereze modificări ale informațiilor sau condițiilor fără a anunța în prealabil utilizatorii.
Prin accesarea Site-ului, folosirea informațiilor conținute de acesta și/sau au serviciilor oferite de acesta, acceptați și sunteți de acord în totalitate cu acești Termeni si Conditii, fără nici o altă restricție.
Dacă nu sunteți de acord cu unul sau mai multe dintre punctele descrise, nu puteți utiliza acest Site in niciun fel.

3. Drept de autor asupra textelor Site-ului

Întregul conținut al acestui Site aparține Companiei , cu toate drepturile și obligațiile legale rezultate. Puteți încărca sau imprima pagini separate în limitele Legii Drepturilor de Autor. Reproducerea, (în întregime sau a unei părți), modificarea sau folosirea Site-ului în scopuri publice sau comerciale fără existența unei permisiuni scrise din partea Companiei, este strict interzisă.

4. Relația Companiei cu alte site-uri

Compania nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile (inclusiv asupra acelora incomplete) conținute de celelalte site-uri spre care se face trimitere (hyperlink-uri) și nici pentru securitatea acestora.

5. Responsabilitățile textelor Site-ului

Compania oferă pe Site informații la zi, lucru care nu exclude posibilitatea apariției de omisiuni din cauze obiective. Ofertele prezentate sunt indicative și nu implică obligativitatea Companiei Safe Travel și nici a Companiilor Transportatoare pentru care Compania face rezervări de bilete pentru transport internațional de persoane în termenii prezentați pe site.
Compania nu își asumă nicio răspundere sau obligație în legătură cu informațiile publicate pe acest site.
Folosirea datelor și a informațiilor conținute de Site, este o decizie voluntară a utilizatorului. Compania nu poarta responsabilitatea pentru modul de percepere și interpretarea a corectitudinii, caracterului complet și folositor al informațiilor conținute de Site.
Toate informațiile privind ofertele de transport prezentate pe Site pot suferi modificări în orice moment fără informarea prealabilă a utilizatorilor. Frecvența modificărilor și acuratețea informațiilor prezentate pe Site sunt determinate de responsabilitatea Companiilor Transportatoare cu care colaborează Compania de a transmite aceste informații pentru a fi operate pe Site, motiv pentru care toate informațiile de pe Site sunt exclusiv informative și supuse modificării în orice moment.
Compania nu își asumă responsabilitatea pentru consecințe, inclusiv eventuale pagube, indiferent dacă au sau nu legatura în vreun fel cu Site-ul.

6. Securitatea Site-ului

Toate informațiile prezente pe Site respectă legile și regulamentele în vigoare, fără a garanta faptul că Site-ul prezintă siguranță față de viruși informatici sau alte amenințări. Compania nu garantează accesul fără probleme sau întreruperi pe acest site.

7. Serviciile Companiei Safe Travel

Compania, prin Site-ul www.safe-travel.ro, vă pune la dispoziție informații despre cursele celor mai buni transportatori din România (fie din punct de vedere al prețurilor, fie din punct de vedere al serviciilor oferite sau al flexibilitatii orarului curselor) pe categoria transportului internațional de persoane. Site-ul vă pune la dispoziție numere de telefon și email-uri prin care puteți verifica disponibilitatea biletelor pentru cursele dorite și a efectua rezervările aferente acestora.
Cererile de rezervare efectuate la numerele de telefon sau email-urile precizate pe Site nu vă garantează blocarea locurilor și a tarifelor. După efectuarea cererii telefonice sau via email, un agent al Companiei va confirma rezervarea și/sau tariful prin telefon sau email.
Site-ul acționează ca și agent pentru Companiile Transportatoare (regim terți furnizori). Compania Safe Travel nu-și asumă nicio responsabilitate pentru produsele și serviciile de transport oferite de Companiile Transportatoare și nu garantează în niciun fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor și a serviciilor reflectate pe acest Site.

8. Responsabilitățile Utilizatorilor și Clienților

Utilizatorii site-ului www.safe-travel.ro si Clienții Companiei Safe Travel sunt obligați să solicite informații, detalii și rezervări Companiei doar dacă intenția lor de călătorie este una reală.
Utilizatorii site-ului www.safe-travel.ro si Clienții Companiei Safe Travel sunt obligați să ofere informații corecte și complete Companiei Safe Travel pentru a putea opera rezervările în condiții optime pentru colaborarea sa cu Companiile Transportatoare.
Clienții Companiei Safe Travel sunt obligați să se prezinte la data, ora și locul plecării pentru rezervările confirmate sau să anunțe Compania cu minim 48 de ore înainte de renunțarea la rezervare. În cazul în care Clienții se confruntă cu o situație de Forta Majora (vreme nefavorabilă, fenomene extreme etc.) care îi împiedică să se prezinte la data, ora si locul plecării, acesta va informa imediat Compania cu privire la imposibilitatea de a-și respecta rezervarea.

9. Comunicarea Utilizatorilor / Clienților cu Compania

Utilizatorii Site-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observații cu privire la conținutul și structura Site-ului, respectiv pot adresa întrebări atât timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care sa afecteze viața privată, drepturile de proprietate intelectuala, ale Companiei sau ale unor terțe părți, și care nu conțin viruși, derulează campanii politice/electorale, solicitări comerciale, scrisori în lanț, mailing-uri de masă sau orice altă formă de spam.
Nu puteți folosi o adresă de e-mail falsă sau sa impersonalizați o altă persoană sau entitate. Compania își rezerva dreptul, dar nu și obligația de a îndepărta sau edita o astfel de informație transmisă.
Prin trimiterea unei astfel de informații, dacă nu este altfel specificat, acordați Companiei și partenerilor/afiliaților săi licența/dreptul gratuit, neexclusiv, perpetuu, irevocabil și sub-licențiabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, deriva, distribui sau a le afișa pe orice fel de medii, în toata lumea.
Acordați dreptul Companiei și partenerilor/afiliaților săi de a utiliza numele pe care l-ați trimis în conjunctie cu informația, dacă aceștia vor decide astfel. Declarați și garantați că dețineți sau controlați toate drepturile cu privire la informațiile transmise, că acestea sunt corecte și că utilizarea acestora nu intra în contradicție cu Termenii și Condițiile de utilizare, că nu vor cauza daune către o terță parte și că veți despăgubi integral Compania sau partenerii/afiliatii săi pentru toate cererile rezultate din informația astfel transmisă.

10. Forță Majoră sau Insolventa Companiilor Transportatoare

Compania Safe Travel nu este responsabilă în cazul petrecerii unor evenimente cauzate de Forță Majoră sau în cazul în care Companiile Transportatoare intră în insolvență. Evenimentele majore includ, dar fără a se limita, intervenții guvernamentale, războaie, rapiri, incendii, inundații, accidente, furtuni, greve, atacuri teroriste etc. care pot afecta Compania Safe Travel și/sau Companiile Transportatoare.

11. Soluționarea Reclamațiilor

Orice reclamație cu privire la rezervarea făcută prin intermediul Companiei se va face în scris, în termen de maxim 7 zile de la data producerii evenimentului reclamat. Reclamațiile care nu sunt făcute în scris nu vor fi luate în considerare. Reclamațiile scrise vor fi trimise prin posta sau curierat în regim de recomandată cu confirmare de primire la adresa Complex Comercial, parter, Strada Gării, Pașcani 705200 .
În cazul în care reclamatia vizează probleme întâmpinate în colaborarea cu Compania Transportatoare, soluționarea acesteia reprezintă exclusiv respectiva companie. În acest caz, Compania Safe Travel va transmite reclamație primită Companiei Transportatoare. Din momentul transmiterii reclamatiei, Compania Transportatoare este exclusiv datoare să informeze Clientul cu privire la răspunsul său și să ofere soluția adecvată Clientului.

12. Soluționarea litigiilor

Termenii și Condițiile de folosire se supun legislației române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul Companiei. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, va fi considerată competentă instanța judecătorească din aceeași structura administrativă cu sediul Companiei Safe Travel.